top of page

Cordoba, İspanya

İnsanlara laf anlatmayı bırakıp uygun fiyata deve almıştım, o hendek senin bu hendek benim atlıyorduk ya hani... Susmak ne mümkün!

Yaz kızım; O nasıl bir gönlü bolluktur, La Mezquita Catedrali (Mescid Katedral), 3 Semavi Dini, 7 farklı ırkın 7 farklı dilde kardeşçe yaşadığı bir medeniyet yaz. Bir tarafta Sinagog'dan çıkan Maimonides (İbn-i Meymun), diğer yandan eski Mescid-i Kebir 'den çıkıp ona el sallayan Muhiddin İbn-i Arabi (İbn-i Arabi). Manastırdan çıkan rahiplerden bir tebessüm, başlığına da CORDOBA yaz.

Avrupa'nın 'Averroes' olarak bildiği İbn-i Rüşd, Aristo'nun mantık ve felsefesini anlatabilmek için ne cefalar çekti kim bilir?

İnsanlar gelsin eski başkent Kurtuba'ya. Bu daracık sokaklarda, beyaz badanalı duvarları çiçeklerle donatılmış evlerin arasında yürürken, sevgi dininin yolcularının ne yaptıklarını görsünler. Her şeyden önce sevgiyle ama en önce sevgiyle...

Ne putperestlerin mabetleri rahatsız etti onları ne de Müslüman hacıların Kabesi.

Ne Tevrat'ın yazılı olduğu levhalar onları birbirine düşürdü ne de yazılı Kur'an nüshaları.

Şimdilerde Niña Pastori'nin, Jasmin Levy'nin iç çekişleriyle söylediği şarkılar eşliğinde Çiçek Sokağından geçsinler...

Kaprisinden gözleri sevgiliye kör olmuş Maria'ların, aşkını küstüremediği Antonio'ları büyük harflerle yaz.

"Ben sevgi dininin yolcusuyum. Her nereye yönelirse sevgi bineğim İşte oradadır benim dinim" diyen koca yüreklerin yurdu Şehr-i CORDOBA yaz.

Not:

Gittiğiniz her yeni yer, gördügünüz her yeni şey, her farklı kültür, her farklı yapı ve her farklı renk, duyduğunuz her yeni söz ve gezerken attığınız her adım,

hayatınıza sağlık ve huzur, yüzünüze gülücük olarak geri dönsün!

Seyir Defteri
En son gönderiler
bottom of page